Ponieważ dziś piątek, weekend uważam za otwarty! Mam dla Was fajny przepis na jutrzejsze śniadanie. Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilkę, a jednak jest podane trochę inaczej niż zwykle. Jajka jemy bardzo często na śniadanie. Przeważnie jest to jajecznica lub jajka na miękko. Dziś przedstawiam Wam jedno z moich ulubionych śniadań.
Do przygotowania potrzebne nam są:
- chleb
- jajka
- pomidor
- cebula
- szynka
- sól, pieprz, masło
- natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Na roztopione na patelni masło kładziemy plasterki szynki, na to rozbijamy jajka. Przyprawiamy solą, pieprzem i smażymy na małym ogniu, tak by żółtka były płynne. W tym czasie smarujemy kromki chleba masłem (dla trzymających dietę może być bez), na to kładziemy plastry pomidora i cebuli. Na koniec kładziemy podsmażone jajka i natkę pietruszki.
By ułatwić sobie jedzenie, używam noża i widelca.
Smacznego!