fbpx

Przepis na jajka faszerowane z serkiem śmietankowym

by Dorota Zalepa
8 komentarzy

Moje menu wielkanocne przeważnie jest dosyć skromne i skoncentrowane głównie na śniadaniach. Zazwyczaj święta spędzamy u rodziców. Na wielkanocnym stole nie może jednak zabraknąć faszerowanych jaj, sałatki jarzynowej, czy pieczonego schabu. Jeśli chodzi o ciasta to zazwyczaj piekę sernik z kruszonką, natomiast w tym roku mam w planach babkę. Jeśli znacie jakieś fajne przepisy na babkę wielkanocną to podrzućcie.
Dziś mam dla Was bardzo prosty i szybki przepis na jajka faszerowane.

Składniki

  • 6 jaj (lub więcej, jak kto woli)
  • 1 opakowanie serka śmietankowego
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 szczypiorek
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Jaja gotujemy na twardo, obieramy, przekrawamy na pół. Wydrążamy żółtka, rozdrabniamy widelcem i mieszamy z serkiem śmietankowym i łyżką majonezu na gładką masę. Dodajemy drobno pokrojoną paprykę i szczypiorek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przekładamy łyżeczką do otworów po żółtkach. Posypujemy szczypiorkiem.

jajka_faszerowane

 

Jajka faszerowane można robić na przeróżne sposoby, często robię je z pieczarkami. Dajcie znać jakie są Wasze? Chętnie skorzystam z Waszych przepisów :)

 

Jeśli podobał Ci się wpis, proszę udostępnij go dalej. Dziękuję! :)




Podobne wpisy